Elämänhuolto

  • Sort Blog:
  • All
  • Art
  • Business
  • Design
  • Music
  • Photography
  • Sport
  • Yleinen

Eroseminaari Porvoo

Eron käsittely ja Rakkaussuhteen päättyminen

Usein ero rakkaussuhteesta on elämämme kovimpia kokemuksia.

Hyvin moni pohtii näitä kysymyksiä:
Miten ikinä selviän erosta tai avioerosta?
Miten käsitellä eroa ja kaikkea siihen liittyvää?
Miten selviän yksin? Jäänkö yksin?
Onko parisuhteeni ”tukossa” tai luisumassa samoihin ongelmiin kuin aiemmat suhteeni?
Täytyykö meidän erota, vai onko vielä jotakin tehtävissä suhteemme pelastamiseksi?

Eroseminaari tarjoaa mahdollisuuden käsitellä eroon liittyviä tunteita, haasteita ja ajatuksia muiden samankaltaisia tuntemuksia kokevien kanssa.
Vaikka asiaa ei tule ajatelleeksi, vanhat erot joita ei ole käsitelty, vaikeuttavat ja tuovat haasteita seuraaviin suhteisiin.

Vertaistuki on suuressa osassa seminaaria ja eron käsitteleminen rauhassa ajan kanssa auttaa oman itsen lisäksi läheisiä ihmisiä ympärillämme.
Seminaarin aikana osallistujat saavat työkaluja parisuhteen ongelmien ja eroon johtaneiden syiden ymmärtämiseen.

Aarrekarttakurssi

Aarrekartan tekeminen on positiivinen kokemus. Jos et ole aiemmin pysähtynyt miettimään mitä
elämääsi haluat, kurssilla on sen aika.
Kurssilla tehdään jokaiselle oma aarrekartta omien unelmien saavuttamisen avuksi.

 

Suomalainen eroseminaari

Suomalainen eroseminaari on luotettava, ja vakiintunut eroauttamisen menetelmä. Eronneet eivät ryhmän avulla ainoastaan selviydy erokriisistään, vaan he oppivat itsestään ja kokoavat arvokkaita välineitä loppuelämän varalle. Samoin he, jotka vasta pohtivat eroa. Tapanilan ryhmä aloittaa 30.8.2018.

Rakastava valinta viikonloppukurssi Porvoo

Rakastava valinta -seminaari antaa välineitä sekä parisuhteen että muiden ihmissuhteiden kehittämiseen.
Seminaarin voi osallistua niin pariskuntana kuin sinkkunakin, aiheet sopivat täydellisesti meille kaikille!

Sisäisen temppelin etsintä, osa 1.

No nyt se sitten alkoi, meidän kahden ystävyksen oman, “sisäisen temppelin” etsintä. Vuosi ilman mitään turhaa, tuoko se meille sisäistä rauhaa? Onko parempi olla?
 
Olemme sopineet näin:
– Emme osta mitään “turhaa”, emme osta vaatteita, sisustusjuttuja, kenkiä, laukkuja tms.
– Emme käy kampaajalla
– Ruokavalio muutetaan terveellisemmäksi, ei sokeria, sipsejä, eineksiä, pullaa tms eikä alkoholia
– Liikunnasta tehdään rutiini, min 3x / vko
– Saamme käydä kokemassa uusia asioita, kulttuuria tai kursseja, mutta pyritään löytämään edullisia tai ilmaisia vaihtoehtoja
– Lahjoja saamme ostaa, olisi kohtuutonta jättää lasten joulu ja synttärilahjat ostamatta äitien hörhöilyn takia
– Saamme myös itse ottaa lahjoja vastaan, ihanaa!

Retkahduksia tulee olemaan, tiesimme jo suunnitteluvaiheessa, että molemmilla on sovittuna menoja, joita emme halua perua. Muutamia mokia on siis sovittu, mutta tuntuu silti mahtavalta että molemmilla on kova halu muuttaa arkielämää. Ikää on yli 40, tuntuu että olisi pitänyt herätä jo aikoja sitten, mutta tässä sitä nyt ollaan.

 
Lisään yllämainittuun sen, etten ole itse harrastanut oikein mitään liikuntaa, ikinä. Ainoa mitä säännöllisesti teen, on koiran kanssa kävely. Joskus olen kokeillut eri “jumppatunteja” ja joskus käynyt salilla, mutta nyt yritän tehdä jotain kolme kertaa viikossa, joka olisi keholleni hyväksi. Ystäväni on liikkunut minua selvästi enemmän, mutta paino on molemmilla noussut paljon, ja kunto sen mukana heikentynyt.
 
Vaatteita tuntuu olevan ihan tarpeeksi, paljon olen saanut ystäviltä, ostanut käytettynä ja toki kaupoistakin. Eräs ystäväni kertoi kuinka 5 -henkisen perheen pesukoneen hajotessa, löytyi kaikkea uutta vaatehuoneen perukoilta. Tähän minäkin pyrin. Vaihtelua saan varmasti kun otan käyttöön myös niitä pitkään kaapissa seisseitä vaatteita. Ja huom! odotan kovasti että saan käyttöön taas kaikki ne vaatteet, joihin en nyt mahdu…
 
Kampaajalla en ole käynyt kyllä aikoihin, mutta itse värjäillyt säännöllisesti. Ystäväni on käynyt, värjäsi nyt valmiiksi hiukset lähelle omaa väriään, että olisi helpompi olla vuosi tekemättä mitään.

Ollaan viestitelty eilen illalla, tuntui että paniikki iskee. Järjetöntä?! Ja kertoo siitä miten normaalia on joka iltainen jäätelön ja suklaan syönti.
Tänään näyttää molemmilla olevan hyvä fiilis, hyvä me! että aloitettiin.

Mutta nälkä on nyt kova…

Hyppy tuntemattomaan, uskalla!

Minulle on sanottu moneen kertaan, kuinka rohkea olen kun olen tehnyt muutoksia elämässäni. Tuntuu jotenkin hassulta, mielestäni moni muu on paljon rohkeampi. Olen kuitenkin päättänyt lähteä erilaisista elämäntilanteista, työstä tai parisuhteesta, kun päivittäinen olo on alkanut tuntumaan sietämättömältä. Olen viime viikkoina lukenut monesta eri paikasta siitä, kuinka masennus kertoo elämästäsi jotakin sellaista, joka kannattaisi muuttaa. Oma kokemukseni vahvistaa tämän. Toivon että mahdollisimman moni uskaltaisi tehdä muutoksia, jos on mahdollista että elämä ja jokapäiväinen arki voisi muuttua onnellisemmaksi. Kun pidämme itsestämme hyvää huolta, olemme miellyttävämpiä ihmisiä läheisimmillemme.

 

Alla ihana teksti Jenny Belizt-Henrikssonin kirjasta Sisäinen voima:

Hyppy tuntemattomaan

Monelle tuttu kaaos on turvallisempi kuin tuntematon mahdollisuus. Mutta entä jos ihana elämä alkaa vasta silloin, kun uskallat päästää irti vanhasta ja epätoivotusta? Mitä esteitä sinulla on irtipäästämiseen juuri tässä hetkessä? Pelottaako sinua kontrollin menetys, epävarmuus tai ehkä sittenkin epäonnistuminen?
Mieti, mikä asia pitää sinut jumissa vanhassa ja epäsopivassa. Mikä estää sinua siirtymästä kohti uutta? Muista, että hyppy tuntemattomaan avaa uusia ovia.

En ole täydellinen enkä aina onnistu, vaikka tekisin parhaani. On luonnolllista epäonnistua ja kokea epävarmuutta. En voi hallita kaikkea. Muutos on kuitenkin luonnollinen asia, ja useimmiten hyvästä, myös minulle. En jätä muutosta tekemättä siksi, että pelkään.

 

elamanhuolto.fi aarrekarttakurssi

Keskity itseesi

En tarkoita tällä otsikolla liiallista, tai toisia satuttavaa itserakkautta, vaan sitä, että kun pidämme itsestämme hyvää huolta, olemme miellyttävämpiä ihmisiä läheisillemme. Kasvattavia ihmissuhteita tarvitaan, jotta voimme nähdä itsestämme jotakin uutta, jos olemme sen valmiita näkemään. Itsetutkiskelu voi olla vaikeaakin, mutta oman kokemukseni mukaan se vie askel askeleelta onnellisempaan arkeen, ja elämään.

 

Alla teksti Jenny Belitz-Henrikssonin kirjasta Sisäinen voima:

 

Keskity itseesi

Keskity monotoniseen tekemiseen ja itsesi kuuntelemiseen, ota ilo irti tunteistasi ja ajatuksistasi, joita juuri nyt mielessäsi pyörii. Anna ajatusten tulla, fiilistele niiden nostattamia tuntemuksia, pyri näkemään niiden lävitse ja lopulta päästä irti, annan ajatusten mennä. Kaikki ajatuksesi eivät ole vain positiivisia, mutta hyödyt useimmista niistä.

Ajattele viime aikoina sinussa ärsytyksen tunteita nostattaneita ihmisiä ja mieti, mikä oli se juttu, joka sai sinut kokemaan negatiivisia tunteita heidän seurassaan. Mitä ärsyttävämpi ihminen sinusta olikaan, sitä lämpöisemmin hänestä kannattaa alkaa ajatella. Loppujen lopuksi et sitä paitsi ehkä itsekään usko siihen, että sinua ärsytti se toinen ihminen, vaan enemmänkin joku tietty asia itsessäsi tai omassa elämässäsi, jonka pystyit näkemään kirkkaasti tuon toisen ihmisen kautta tai enemmänkin hänen avullaan. Jokaisesta kohtaamastasi ihmisestä kannattaa olla kiitollinen, toimi yhteys hänen kanssaan tai sitten ei. Useimmilla heistä on sinulle jokin sanoma.

Uskon siihen, että vedän puoleeni juuri hänet, jota juuri tällä hetkellä eniten tarvitsen ja jolla on minulle jotain opetettavaa, ehkä sitten itsestäni. Tiedostan sen, että suuri osa siitä, miten reagoin ulkoisiin asioihin, tilanteisiin ja toisiin henkilöihin, riippuu siitä, miten reagoin itseeni. Ymmärrän, että omat käsittelemättömät asiani voivat nousta pintaan toisten ihmisten seurassa ja heidän kauttaan. Oikotietä tässä itsetutkiskelun ja tiedostavamman elämisen maailmassa ei kuitenkaan ole. Minun on käänneettävä jokainen kivi itse, jotta pääsen juuri sinne, missä nyt olen. Kuorin kerros kerrokselta asioita ympäriltäni ja ajatuksia mielestäni. Toivon, että lopulta jäljellä on enää se kaikkein tärkein: todellinen kykyni uskoa ja luottaa omaan voimaani ja siihen, että juuri nyt minulla on jo kaikki.

rakastava valinta elamanhuolto.fi

Vääriä uskomuksia parisuhteesta

Kuulen paljon erilaisia tarinoita ihmisten parisuhteista kursseilleni osallistuvilta ihmisiltä.
Jokainen tarina on yksilöllinen, toki samankaltaisia haasteita meistä monilla on.

Tämä Hesarista lukemani juttu jäi mieleen, sillä se näyttää olevan usein aiheena kun parit hakevat apua avioliittoneuvojilta.

Jutussa kirjoitettiin monen uskovan, että suhteessa sen pituudeesta riippumatta, seksin kuuluu olla täydellistä joka kerta.
Ja myös että jos joku on juuri minulle tarkoitettu, hän varmasti tietää sanomattakin mitä haluan.

Hyvät ihmiset, etenkin nuoret jotka opettelette parisuhdetaitoja, näin ei ole, tämä ei ole totta oikeassa elämässä.
On toki “sielunkumppanuutta” kokevia, ja huikeita, aidosti onnellisia parisuhteita, kauniita, ihania, pitkiä ja onnellisia tarinoita. Mutta toivon että mahdollisimman moni saisi mallia parisuhteeseensa todellisesta elämästä, normaalista arjesta, ei elokuvista.

Tomiva parisuhde tarvitsee toisen kunnioitusta ja avoimuutta molempiin suuntiin, kertomista, mutta myös kuuntelemista. Ajatustenluku sekä seksuaalinen 100%:nen suoritus vuodesta toiseen ja elämäntilasteesta riippumatta ovat yli-inhimillisiä vaatimuksia.

Opetan kursseillani valtavan paljon avoimuudesta, ja kehotan siihen nytkin. Kerro miltä asiat sinusta tuntuvat. Ja kuuntele mitä sinulle kerrotaan. Välissä voi aivan hyvin kysyä: “Ymmärsinkö oikein, tarkoitatko että…?”

 

Pitäkää itsestänne ja läheisistä ihmisistänne oikein hyvää huolta.

Rakastava valinta viikonloppukurssi Tapanila

Rakastava valinta -seminaari antaa välineitä sekä parisuhteen että muiden ihmissuhteiden kehittämiseen.
Seminaarin voi osallistua niin pariskuntana kuin sinkkunakin, aiheet sopivat täydellisesti meille kaikille!

Rakastava valinta viikonloppukurssi Porvoo

Rakastava valinta -seminaari antaa välineitä sekä parisuhteen että muiden ihmissuhteiden kehittämiseen.
Seminaarin voi osallistua niin pariskuntana kuin sinkkunakin, aiheet sopivat täydellisesti meille kaikille!