Sisäisen temppelin etsintä, osa 1.

No nyt se sitten alkoi, meidän kahden ystävyksen oman, “sisäisen temppelin” etsintä. Vuosi ilman mitään turhaa, tuoko se meille sisäistä rauhaa? Onko parempi olla?
 
Olemme sopineet näin:
– Emme osta mitään “turhaa”, emme osta vaatteita, sisustusjuttuja, kenkiä, laukkuja tms.
– Emme käy kampaajalla
– Ruokavalio muutetaan terveellisemmäksi, ei sokeria, sipsejä, eineksiä, pullaa tms eikä alkoholia
– Liikunnasta tehdään rutiini, min 3x / vko
– Saamme käydä kokemassa uusia asioita, kulttuuria tai kursseja, mutta pyritään löytämään edullisia tai ilmaisia vaihtoehtoja
– Lahjoja saamme ostaa, olisi kohtuutonta jättää lasten joulu ja synttärilahjat ostamatta äitien hörhöilyn takia
– Saamme myös itse ottaa lahjoja vastaan, ihanaa!

Retkahduksia tulee olemaan, tiesimme jo suunnitteluvaiheessa, että molemmilla on sovittuna menoja, joita emme halua perua. Muutamia mokia on siis sovittu, mutta tuntuu silti mahtavalta että molemmilla on kova halu muuttaa arkielämää. Ikää on yli 40, tuntuu että olisi pitänyt herätä jo aikoja sitten, mutta tässä sitä nyt ollaan.

 
Lisään yllämainittuun sen, etten ole itse harrastanut oikein mitään liikuntaa, ikinä. Ainoa mitä säännöllisesti teen, on koiran kanssa kävely. Joskus olen kokeillut eri “jumppatunteja” ja joskus käynyt salilla, mutta nyt yritän tehdä jotain kolme kertaa viikossa, joka olisi keholleni hyväksi. Ystäväni on liikkunut minua selvästi enemmän, mutta paino on molemmilla noussut paljon, ja kunto sen mukana heikentynyt.
 
Vaatteita tuntuu olevan ihan tarpeeksi, paljon olen saanut ystäviltä, ostanut käytettynä ja toki kaupoistakin. Eräs ystäväni kertoi kuinka 5 -henkisen perheen pesukoneen hajotessa, löytyi kaikkea uutta vaatehuoneen perukoilta. Tähän minäkin pyrin. Vaihtelua saan varmasti kun otan käyttöön myös niitä pitkään kaapissa seisseitä vaatteita. Ja huom! odotan kovasti että saan käyttöön taas kaikki ne vaatteet, joihin en nyt mahdu…
 
Kampaajalla en ole käynyt kyllä aikoihin, mutta itse värjäillyt säännöllisesti. Ystäväni on käynyt, värjäsi nyt valmiiksi hiukset lähelle omaa väriään, että olisi helpompi olla vuosi tekemättä mitään.

Ollaan viestitelty eilen illalla, tuntui että paniikki iskee. Järjetöntä?! Ja kertoo siitä miten normaalia on joka iltainen jäätelön ja suklaan syönti.
Tänään näyttää molemmilla olevan hyvä fiilis, hyvä me! että aloitettiin.

Mutta nälkä on nyt kova…

niina

niina@elamanhuolto.fi
No Comments

Post a Comment