elamanhuolto.fi aarrekarttakurssi

Keskity itseesi

En tarkoita tällä otsikolla liiallista, tai toisia satuttavaa itserakkautta, vaan sitä, että kun pidämme itsestämme hyvää huolta, olemme miellyttävämpiä ihmisiä läheisillemme. Kasvattavia ihmissuhteita tarvitaan, jotta voimme nähdä itsestämme jotakin uutta, jos olemme sen valmiita näkemään. Itsetutkiskelu voi olla vaikeaakin, mutta oman kokemukseni mukaan se vie askel askeleelta onnellisempaan arkeen, ja elämään.

 

Alla teksti Jenny Belitz-Henrikssonin kirjasta Sisäinen voima:

 

Keskity itseesi

Keskity monotoniseen tekemiseen ja itsesi kuuntelemiseen, ota ilo irti tunteistasi ja ajatuksistasi, joita juuri nyt mielessäsi pyörii. Anna ajatusten tulla, fiilistele niiden nostattamia tuntemuksia, pyri näkemään niiden lävitse ja lopulta päästä irti, annan ajatusten mennä. Kaikki ajatuksesi eivät ole vain positiivisia, mutta hyödyt useimmista niistä.

Ajattele viime aikoina sinussa ärsytyksen tunteita nostattaneita ihmisiä ja mieti, mikä oli se juttu, joka sai sinut kokemaan negatiivisia tunteita heidän seurassaan. Mitä ärsyttävämpi ihminen sinusta olikaan, sitä lämpöisemmin hänestä kannattaa alkaa ajatella. Loppujen lopuksi et sitä paitsi ehkä itsekään usko siihen, että sinua ärsytti se toinen ihminen, vaan enemmänkin joku tietty asia itsessäsi tai omassa elämässäsi, jonka pystyit näkemään kirkkaasti tuon toisen ihmisen kautta tai enemmänkin hänen avullaan. Jokaisesta kohtaamastasi ihmisestä kannattaa olla kiitollinen, toimi yhteys hänen kanssaan tai sitten ei. Useimmilla heistä on sinulle jokin sanoma.

Uskon siihen, että vedän puoleeni juuri hänet, jota juuri tällä hetkellä eniten tarvitsen ja jolla on minulle jotain opetettavaa, ehkä sitten itsestäni. Tiedostan sen, että suuri osa siitä, miten reagoin ulkoisiin asioihin, tilanteisiin ja toisiin henkilöihin, riippuu siitä, miten reagoin itseeni. Ymmärrän, että omat käsittelemättömät asiani voivat nousta pintaan toisten ihmisten seurassa ja heidän kauttaan. Oikotietä tässä itsetutkiskelun ja tiedostavamman elämisen maailmassa ei kuitenkaan ole. Minun on käänneettävä jokainen kivi itse, jotta pääsen juuri sinne, missä nyt olen. Kuorin kerros kerrokselta asioita ympäriltäni ja ajatuksia mielestäni. Toivon, että lopulta jäljellä on enää se kaikkein tärkein: todellinen kykyni uskoa ja luottaa omaan voimaani ja siihen, että juuri nyt minulla on jo kaikki.

niina

niina@elamanhuolto.fi
No Comments

Post a Comment