Juulian matka erosta eheyteen, osa 4. Kahdesti kuussa.

Kahdesti kuussa.

Niinkuin aina isojen tunteiden myllertäessä, olimme molemmat koko päivän aivan toisessa maailmassa. Minä tunnistelin, miltä uusi “vapaus” hankkia seksiä luvan kanssa joltakulta suhteen ulkopuoliselta tuntui ja mietin mitä seurauksia sillä tulisi olemaan suhteellemme. Katsoin välillä silmäkulmasta puolisoani, josta ei saanut selkoa, oliko tämä vihainen vai surullinen.
Illalla kun menimme sänkyyn, puolisoni kysyi tarkentavan kysymyksen: oliko se niin, että tarvitset seksiä kahdesti kuussa? Myönsin, että siltä se vaikuttaa. Hän tokaisi siihen: kyllä me voimme sitä sitten kokeilla. Kesti hetken, ennen kuin ymmärsin, mitä hän tarkoitti. Hän oli itse valmis rakastelemaan kanssani kahdesti kuussa. Ei tarviikaan lähteä vieraisiin. Tipahdin täysin.

Itkin siinä ainakin tunnin hyvin lohdutonta itkua, joka ei millään ollut loppua. Olin kaksivuotiaan tasolla ja surin jotain, mitä en ainakaan vielä täysin osaa selittää. Oli ikään kuin olisin saanut isän rakkauden takaisin, siis sen, jonka silloin 45 vuotta sitten jouduin blokkaamaan. Ja se vyöryi päälleni surun ja helpotuksen muodossa. Tunsin eheytyväni hyvin syvältä.

niina

niina@elamanhuolto.fi
No Comments

Post a Comment